Пенсионер размахва пистолет на оживено място в София и плаши с него

...
Пенсионер размахва пистолет на оживено място в София и плаши с него
Коментари Харесай

Пенсионер размахва пистолет и заплашва съседи и столични полицаи

Пенсионер размахва револвер на оживено място в София и плаши с него служители на реда и жители. Инцидентът е станал измежду бял ден в столицата - към 12:30 в ж.к. „ Надежда “. Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност мъжа, направил хулигански дейности и заканил се с ликвидиране с револвер на трима души.

Първо обвиненият се заканил с ликвидиране на различен човек, като насочил против него огнестрелно оръжие. Съсед, станал очевидец на случилото се, извикал полиция. Обвиняемият се заканил с ликвидиране на пристигналите на място полицейски служители при осъществяване на служебните им отговорности, като насочил против тях револвера и им споделил: „ Ще ви гръмна, ще ви убия “.

В хода на следствието е назначена психиатрична експертиза, която следва да откри какво е психическото положение на обвинения.

Оказало се, че той има надлежно позволение за три огнестрелни оръжия. Пистолетът, с който е направил инкриминираните действия, е конфискуван при задържането му. При претърсвания от вкъщи му е конфискуван още един военен револвер. Третото огнестрелно оръжие не е открито и е оповестено за търсене в бюлетина на Шенгенска осведомителна система.

Обвиняемият е задържан до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР